- Nog 59 dagen tot het EK 2024 begint!

Middenmoter Blonk wint Gold Cup 2019

11 juli 2019 - Dit jaar hadden wij besloten om ook de Gold Cup voorspelbaar te maken. De Gold Cup is dit jaar gehouden in USA, Costa Rica en Jamaica. De Gold Cup had dit jaar een bijzonder tintje door de 2e deelname van Curaçao na ook in 2017 te hebben deelgenomen. Toen eindigde het na 3 nederlagen roemloos onderaan in de poule.

De finale was deze editie weinig verrassends, met uiteindelijk de grote favoriet als winnaar in het hol van de leeuw. Wat wel heel verrassend was is dat Haïti (na een 2-0 achterstand bij rust in de kwartfinale tegen Canada) de halve finale heeft gehaald en dat ze daarin pas na verlenging moesten buigen voor Mexico. Curaçao heeft het deze editie een stapje beter gedaan dan tijdens hun debuut en behaalde verrassend de kwartfinale. Curaçao kan in de toekomst alleen maar beter worden als bijvoorbeeld Locadia, Bazoer en van Aanholt besluiten om voor Curaçao te gaan omdat ze net niet goed genoeg voor Oranje zijn. Er zijn dus nog serieus groei mogelijkheden en gaan ze proberen om Qatar te halen.

In onze poule was het zoals gewoonlijk bij een toernooi bijzonder spannend tot de laatste wedstrijd. De leider voor de finale De Busquets van Brabant had bijna alles goed behalve de eindwinnaar en dat is hem fataal geworden. Omdat hij USA als eindwinnaar had is hij gezakt van de 1e naar de 11e plaats. Daardoor schoof Middenmoter Blonk van de 2e naar de 1e plaatst in de eindstand. Middenmoter Blonk heel erg gefeliciteerd met je 1e trofee. De topscoorder Jonathan David van Canada was door niemand juist voorspeld.

De top 5:

1. Middenmoter Blonk met 386 punten.
2. The Magpies met 384 punten.
3. Gvdw met 377 punten.
4. PtrMndrs met 373 punten.
5. Opstal wie anders met 372 punten.

In de poule stand heeft EK Kwalificatie 2020 gewonnen en zijn op de gedeelde 2e plaats de relatief kleine poules Kuukes Africa Cup en Kuukes league (zelfde deelnemers) met maar 7 deelnemen geëindigd.

Poule stand:

1. EK Kwalificatie 2020 met 1.726 punten.
2. Kuukes Africa Cup met 1.716 punten.
3. Kuukes league met 1.716 punten.

Iedereen bedankt voor het meedoen en wij hopen jullie bij de volgende Gold Cup in 2021 weer te zien bij het voorspellen van de Gold Cup.
 
Gda3 – moderator Gold Cup
Aantal deelnemers
39.260
Taal

Poll

Gaan alle thuis spelende clubs naar de halve finale in de Champions League?

Er staat ons weer een prachtige voetbalweek te wachten met alle beslissende wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League. Alle heenwedstrijden waren een groot spektakel om te zien dus dat beloofd nog wat nu 't alles of niks is, wie er naar de halve finale gaan!

Programma van dinsdag- en woensdagavond:
- Borussia Dortmund - Atlético Madrid
- FC Barcelona - Paris Saint-Germain
- Bayern München - Arsenal
- Manchester City - Real Madrid

  • , 2 van de 4 thuisclubs halen 't niet 27%
  • , alleen Borussia Dortmund haalt 't niet 26%
  • , ze gaan allemaal naar de halve finale 23%
  • , alleen FC Barcelona haalt 't niet 9%
  • , alleen Bayern München haalt 't niet 7%
  • , alleen Manchester City haalt 't niet 6%
  • , alle thuisclubs halen 't niet 2%
  • , 3 van de 4 thuisclubs halen 't niet 1%

Er is 119 keer gestemd.

Link partners